Speelbord:

... aber bitte mit Sahne

Uitgever: Winning Moves
Jaartal: 2008
Aantal spelers: 2-5
Aangegeven spelduur: 20 min per ronde
Aangegeven leeftijd: vanaf 8 jaar
Spelauteur: Jeffrey D. Allers
FORUM-beoordeling: 7,6 / 10 (20 spelers)
Internet-beoordeling: 6,1 / 10 (7 websites)
Bezoekers-beoordeling: nog niet van toepassing
Globale beoordeling: 72 %
Te koop bij Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen: Sla je slag(room): Ä 14,40 (winkelprijs) Ä 13,00 (jaarledenprijs)
Spelregels: ( vertaling )
Spelmateriaal: volledig taalonafhankelijk
Sla je slag(room) (PS Games - 2009)

Als volwassene (of misschien zelfs als kind) zal ieder wel eens een taartmes in handen hebben gekregen, met de vraag om de taart "zo eerlijk mogelijk" te verdelen. Dit is krachtig samengevat het thema waarom het allemaal draait in dit spel.
Elke speler is banketbakker en snijdt een fruittaart in stukken. Elke fruittaart (5 in totaal) bestaat uit 11 spieŽn en zal door de banketbakker in (bij voorkeur gelijke) porties worden verdeeld. Doch hooguit in zoveel porties als het aantal deelnemende spelers.
Vervolgens neemt de volgende speler als eerste een portie taart. Telkens beslist de speler die een portie neemt, welke spieŽn taart hij onmiddellijk verorbert (brengt onmiddellijk punten op, namelijk het aantal slagroomtoefjes op deze spie) dan wel wenst te sparen.
De speler die de taart heeft verdeeld, is als laatste aan de beurt. Een nieuwe banketbakker (linkerbuurman) verdeelt de volgende taart, enz.
Rekening houdende met het aantal spieŽn dat er van een bepaalde fruitsoort aanwezig is, zal elke speler trachten een meerderheid te verzamelen in een aantal fruitsoorten.
Lukt het een speler niet om een (eventueel gedeelde) meerderheid in een fruitsoort te verzamelen en heeft hij ze op het einde van het spel ook niet verorberd, dan brengen deze spieŽn geen punten op.
Lukt het een speler wel om de meerderheid te behalen in ťťn of meerdere soorten taart, krijgt hij voor de betrokken soort(en) zoveel punten als er spieŽn van die fruitsoort in het spel zijn.
Natuurlijk mag een speler er voor kiezen om in een spelronde geen portie taart te nemen, maar wel een portie van eenzelfde soort te verorberen.
Een eenvoudig meerderhedenspel voor de ganse familie, waarbij het tactisch verdelen van de taart centraal staat. Vlug uitgelegd en snel gespeeld. Een aangenaam tussendoortje, dus ;-)
Overig spelmateriaal:
© Sven Talboom - 17.05.2009