Hierna vind je de spelbeoordelingen van FORUM-Federatie vzw en haar diverse spelkernen, alsook een aantal lijstjes die een overzicht geven van de best gequoteerde spellen op diverse websites uit BelgiŽ, Nederland, Duitsland en Oostenrijk.


De spelbeoordelingen van FORUM-Federatie vzw en haar diverse spelkernen
Laatste update: 23.10.2012

Een spel krijgt een score op 100, waarbij zowel de score van FORUM-Federatie vzw en haar spelkernen bepalend zijn,
als de score van diverse websites (Spielphase, Spieletest, H@ll 9000, Spieleteufel, Spielonaut, Superfred, Spellengek, Vlaams Spellenarchief, Ander Spel, Ludigaume, enzovoort).
Na een grondige studie en gelet op de verscheidenheid aan quoteringswijzen, blijkt dat de percentages grosso modo overeenkomen met volgende waarderingen:

87% of meer: 60%-70%:
80%-87%: 50%-60%:
70%-80%: Minder dan 50%:

Van zodra een spel minstens 40 quoteringen van FORUM-spelers heeft ontvangen, worden gedetailleerde parameters omtrent spelplezier, spelmateriaal en spelregels vermeld onderaan de recensie.


De beste 100 spellen volgens de quotaties van FORUM-spelers en internetsites
Laatste update: 03.01.2014

Deze top 100 werd samengesteld op basis van de quotaties van FORUM-spelers en diverse internetquotaties, met als vereiste dat het spel door minstens 10 FORUM-spelers en/of spellensites beoordeeld werd.
Er werd geopteerd om ook FORUM-quotaties te betrekken bij de samensteling van de top 100, zodat een recent spel sneller kans maakt om in de top 100 te worden vermeld van zodra de FORUM-spelers het hebben uitgetest en beoordeeld.
Net zoals Yves Boelen, is onze internetdatabase opgebouwd gedurende 10 jaar en qua resultaten vrij vergelijkbaar met de ranglijst van Yves Boelen: voor een top 100, louter gebaseerd op internetbronnen en zonder inbreng van FORUM-beoordelingen, verwijzen we graag door naar de website van Yves Boelen: Yvesiezi.

Veel leesplezier!


De beste klassieke tweepersoonsspellen volgens de quotaties van FORUM-spelers en internetsites
Laatste update: 03.01.2014

Deze top 50 werd samengesteld op basis van de quotaties van FORUM-spelers en diverse internetquotaties, met als vereiste dat het spel door minstens 7 FORUM-spelers en/of spellensites beoordeeld werd.


De beste kleuter- en kinderspellen volgens de quotaties van FORUM-spelers en internetsites
Laatste update: 16.10.2012

In deze lijst worden spellen opgenomen die geschikt zijn voor kleuters en kleinere kinderen.
Deze top 20 werd samengesteld op basis van de quotaties van FORUM-spelers en diverse internetquotaties, met als vereiste dat het spel door minstens 7 FORUM-spelers en/of spellensites beoordeeld werd.


Copyright
Alle teksten en afbeeldingen op deze website zijn beschermd door copyright.
Dit wil zeggen dat de inhoud ervan (zoals ook de rest van de website) niet zonder voorafgaande en schriftelijke toestemming van de auteur(s) mag worden gebruikt, op andere internetpagina's of in enige andere vorm openbaar mag worden gemaakt.